[RO]

Integrare ANAF  E-Transport

REDUCEREA RISCURILOR și LUCRUL MANUAL
Prin automatizarea eTransport cu PROCESIO!
Play Video

Ce este eTransport?

  • Sistemul eTransport în România este sistemul electronic prin care Ministerul Finanțelor controlează transportul rutier de mărfuri cu risc fiscal ridicat și transportul internațional de mărfuri în țară.

  • Scopul implementării acestui sistem este de a reduce evaziunea fiscală, a îngusta decalajul TVA și de a preveni comerțul ilegal.

Cine este responsabil pentru obținerea codului UIT?

  • Agenții economici care transportă mărfuri cu risc fiscal și îndeplinesc una sau mai multe dintre următoarele condiții trebuie să declare și să obțină codul UIT:

    • Greutatea maximă autorizată a vehiculului care efectuează transportul este mai mare de 2,5 tone.

    • Greutatea totală a mărfurilor este mai mare de 500 kg.

  • https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ro_e_Transport.pdf

Cerințe obligatorii de conformitate

Care este impactul de a nu avea o soluție

  • Neaducerea codului UIT pentru transport în România poate avea consecințe legale, inclusiv amenzi și penalități, prin urmare, a avea soluția adecvată nu este o opțiune, ci o necesitate.

  • În plus, neobținerea codului UIT în timp util poate duce la perturbări în operațiunile de transport, deoarece codul este necesar pentru conformitatea cu reglementările fiscale și autoritățile pot impune măsuri stricte împotriva neconformității.

5 niveluri de automatizare

Există 5 niveluri de automatizare pe care le puteți avea cu PROCESIO:

  1. eTransport HUB – un sistem informatic în cloud ce oferă soluții complet adaptabile pentru toți transportatorii de mărfuri, precum și pentru fiecare client/ordonator de transporturi în parte.
  2. Complet integrat – ne integrăm cu sistemele voastre de unde să preluăm informațiile – această soluție este 100% automatizată.
  3. Partial automatizată – preluăm automat informațiile via email, le mapăm automat pe structura ANAF, după care returnăm cod-ul UIT tot pe email.
  4. Self-service – o interfață în care utilizatorul introduce datele, poate să facă import de date cu drag & drop și își generează codul UIT. Această opțiune se pretează pentru un număr relativ mic de coduri UIT.
  5. Self-service dedicat – aceeași interfață ca la varianta Self-service pentru care aveți un mediu dedicat în PROCESIO

Integram pentru companii DE TOP

Hai sa discutam despre
contextul tau E-Transport

The intuitive workflows that you can build according to programming logic and, above all, constantly adapt and expand, save you tons of time if you had to manually enter them into your app.

Ryan, Appsumo User